U nedavnom intervjuu za jednu bosansko-hercegovačku televiziju episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije uzeo je Svetog Oca za prikaz dobrog primjera ponašanja jednog svećenika u političkom okruženju.

Na pitanje koliko je danas politike u vjeri i vjere u politici, vladika je rekao da je upravo papa Franjo nevjerojatno dobar primjer kako “ostaviti sve organizacije, sisteme po strani i prići ljudima. Pokazati kako netko ima brigu za ljude”. A brinuti se za ljude, kaže vladika, znači voljeti ih.

Papa Franjo, nastavlja episkop hercegovački, slijedi Kristov primjer i pokazuje da je ono što je najvažnije upravo čovjek kojeg on sretne. Što i sam Grigorije pokušava činiti. Neki mu se čude, kaže, nekima se sviđa, a njemu se čini da je to najbolji način da ljudima pokaže da je jedan od njih.

Osim istih pogleda, kaže da ga s Papom Franjom spaja i isti rođendan.

Vladika se osvrnuo i na dijalog koji postoji između njega i dubrovačkog biskupa, a koji žele proširiti ne samo na svoje biskupije već i na svoje crkve i narode. Ali, ističe vladika, naišli su na “takve otpore naših ljudi, i on [Uzinić] kod svojih, i ja kod svojih … to je za ne povjerovati. Ali s druge strane na kakva odobravanja od ljudi to je isto iznad naših očekivanja”.

Pogledajte cijeli intervju:

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s